Huifkartochten

De voornaamste reden dat mensen voor een gezellige tocht in een huifkar kiezen is dat het zeer geschikt is voor jong en oud. Niemand is te oud of te jong voor een mooie rit. Iedereen kan mee en hierdoor is het zeer geschikt voor bijvoorbeeld familiefeesten, personeelsfeesten, dagjes uit of als aanvulling op de mooie koets voor een bruiloft.

Tijdens een rit ervaart eenieder hoe de mensen vroeger een reis maakten. Er is tijd genoeg om te genieten van de mooie Achterhoekse natuur. De ritten met de huifkar gaan door de bossen, over vele landwegen, langs de Achterhoekse kastelen en door mooie pittoreske dorpjes. U beleeft echt hoe mensen 200 jaar geleden leefden. Wat voor een gevoel dat geeft? Dat moet u zelf ervaren!

Onderweg vertelt de koetsier alles over de omgeving, de paarden, de mensen die er wonen of gewoond hebben en wat voor werk zij deden. Deze prachtige, dikwijls sterke verhalen worden afgewisseld door leuke anekdotes en grappige feitjes die de streek kent.
Huifkarren

Speciale arrangementen:

  • Educatieve huifkartocht  “Boerderij”: op bezoek bij melkveehouderij
    De Weiden. Om het ultieme ‘Boer Zoekt Vrouw’ gevoel te krijgen en natuurlijk om de kalfjes melk te geven, koeien te aaien en veel te leren over het boerenleven met iets lekkers en een drankje.
  • Avontuurlijke huifkartocht: in onze omgeving leven nog allerlei verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. De koetsier maakt een tocht langs allerlei plekken met spannende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, bijvoorbeeld langs de bunker van Aaltje en Fokker en het intrigerende verhaal van de Amerikaanse soldaat. Afsluitend een bezoek aan het schitterende AVOG’s Crash Museum maakt de trip tot een belevenis.
  • Verrassings huifkartocht: laat je verrassen door de schoonheid van de Achterhoek.
  • Rijtuigen voor de onvergetelijke dag in je leven. Wat is er mooier om die dag te beginnen met een mooie buitenrit in een sjieke oldtimer koets. Zon of regen, voor alle weertypen heeft De Hemmelehoeve passende rijtuigen. Voor uw gasten is het tevens mogelijk om u in huifkarren te laten volgen, tot ±160 personen!

VictoriaTweespan met Victoria

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een prijsopgave voor één van onze huifkartochten.